Qofte me vezë dhe limon (Albanian)

Qofte me vezë dhe limon (Albanian)

Qofte me vezë dhe limon (Albanian)
Meatballs with Egg and Lemon Sauce 
Ingredients:

250 grams ground meat (lamb) 
1/5 glass rice 
1 tablespoon margarine 
1 bunch parsley 
2 1/2 glasses water 
1/2 tablespoon black pepper 
2 tablespoons salt 
1 large onion 

Sauce: 
2 egg yolks or 1 egg 
1/3 glass of water 
1 lemon (the juice) 

Cooking Instructions: 

  • Grate the onion. 
  • Boil rice in 3 glasses of water and drain. 
  • Chop the parsley. 
  • Add the onion, rice, black pepper and 1 teaspoon salt to the ground meat and knead for 3 minutes. 
  • Moisten hands and form walnut sized balls of the meat, put them in a pan containing chopped parsley leaves and shake gently to coat meatballs with parsley. 
  • Add 2 1/2 glasses of water, the margarine and 1 teaspoon of salt to the pan and cover. 
  • Cook over moderate heat for 30 minutes. 
  • When the meatballs are cooked, put the egg yolks or the egg, the lemon juice and water for the sauce into a bowl and beat gently. 
  • Add the sauce to the pan, stir a couple of times to blend and serve. 
  • Instead of parsley you can put dried mint.  

0 comments "Qofte me vezë dhe limon (Albanian)", Read or Comment

Post a Comment