Gjellë me Arra (Albanian)

Gjellë me Arra (Albanian)

Gjellë me Arra  (Albanian)
Veal or Chicken with Walnuts

Ingredients:

2 tablespoons flour
15 finely crushed shelled walnuts
2 beaten egg yokes
1 minced garlic clove
1/4 lb. sticks butter
2-3 lbs of Veal or Chicken meat cut up in 1" cubes

Cooking Instructions: 

Place the meat or chicken in a saucepan and cook over medium heat until tender. 
· Then remove the meat setting it aside in a dish while leaving the remaining juices in the saucepan. 
· In another saucepan, add the flour and sauté over heat until it becomes light brown in color (do not 
  overcook!) and add the half a stick of butter.
· Then, add the finely crushed walnuts, minced garlic clove, and the two egg yokes, stirring constantly. 
· Add the juices from the other saucepan and sauté until all the ingredients thicken. Immediately remove 
   from the heat to avoid solidifying the egg yolks. 
· Then fold in either the meat or chicken. 
· Pan fry the remaining half stick of butter until brown and pour over the four servings. Enjoy it.

0 comments "Gjellë me Arra (Albanian)", Read or Comment

Post a Comment