Tavë Kosi (Albanian)

Tavë Kosi (Albanian)

Tavë Kosi (Albanian)
Baked Lamb and Yogurt 

Ingredients:

1-1/2  lbs lamb
4 tablespoons butter (1/2 stick) 
2 tablespoons rice
Salt, pepper

For Yogurt sauce: 

1 tablespoon flour
4 tablespoons butter (1/2 stick) 
2 lbs. yogurt
5 eggs
Salt, pepper

Cooking Instructions: 

Cut meat in 4 serving pieces, sprinkle each piece with salt and pepper, and bake in a moderately-heated oven with half the butter, sprinkling the meat with its gravy now and then. 

When meat is halfbaked, add rice; remove the baking pan from the oven and leave it aside

While you prepare the yogurt sauce:

Sauté flour in butter until mixed thoroughly. 

Mix yogurt with salt, pepper and eggs until a uniform mixture is obtained, and finally stir inthe flour. 

Put the sauce mixture in the baking pan; sauté it with the meat pieces and bake at 375 degrees F for about 45 minutes.

Serve hot. 

0 comments "Tavë Kosi (Albanian)", Read or Comment

Post a Comment