Tullumba (Albanian)

Tullumba (Albanian)

Tullumba (Albanian)
Fried pastry with Syrup 

Ingredients:

2 tablespoons melted margarine 
1 glass flour 
3 tablespoons water 
4 eggs 
1/2 teaspoon salt 
1 1/4 glasses olive oil 
Syrup: 2 glasses sugar 
1 3/4 glasses water 
1 teaspoon lemon juice 

Cooking Instructions: 

SYRUP: 
· Put the sugar, water and lemon juice into a saucepan, and after melting the sugar by stirring, allow it to boil until moderately thick. 
· Set aside to cool. 


PASTRY: 
· Heat the margarine in a saucepan, add the water and salt and bring to the boil. 
· Reduce heat and add the flour at once. 
· Stir the mixture constantly with a wooden spool and continue until mixture leaves the sides of the pan 
   and forms a ball. 
· This should take 6 minutes, then remove pan from heat and set aside to cool. When cool, add the 
   eggs and knead for approximately 10 minutes, using a pastry bag with a large nozzle, put 
   7-8 pastries in a pan containing the heated olive oil. 
· Start frying the pastry over low heat, increase heat when pastry puffs up a bit and fry until golden. 
· Remove fried pastry with a perforated spoon, draining away the oil, then put into the syrup. 
· Strain off the syrup, place Tulumba on serving plate and serve cool.

0 comments "Tullumba (Albanian)", Read or Comment

Post a Comment